Ο Κιμ θέλει τον Πούτιν για σύμμαχο-προστάτη και αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας

0
189

Κιμ Πούτιν

Αφού είδε πως οι Κινέζοι δεν μπορούν να τον βοηθήσουν όσο χρειάζεται, ώστε να εκβιάσει αρκετά τους Αμερικανούς για να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να αναγνωρίσουν το καθεστώς του, που θεωρούν παράνομο!

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ αναγνώρισε την προσάρτηση της Κριμαίας, από την Ουκρανία στη Ρωσία, σε μια προσπάθειά του να έρθει πιο κοντά στη Μόσχα. Γιατί μέχρι τώρα η «φιλία» του με το Πεκίνο φαίνεται να χάνει αξία, καθώς δεν ανέχονται τόσο εύκολα το καπρίτσιο του Κιμ.

Όπως έκανε γνωστό η πρεσβεία της Ρωσίας στην Πιονγκγιάνγκ, η Βόρεια Κορέα εξέδωσε χάρτες στους οποίους φαίνεται ότι η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία. Μάλιστα σημειώνει ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας γνωστοποίησε τη θέση του επί του θέματος στα Ηνωμένα Έθνη υπογραμμίζοντας ότι θεωρεί την Κριμαία ως «ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Η Πιονγκγιάνγκ ανέφερε μάλιστα ότι αναγνωρίζει πως τα νησιά Kuriles ανήκουν στη Ρωσία. Ο εκδοτικός οίκος «Επιστημονική Eγκυκλοπαίδεια» της Βόρειας Κορέας εξέδωσε έναν νέο πολιτικό άτλαντα του κόσμου στην οποία η Κριμαία έχει ζωγραφιστεί με τα χρώματα της Ρωσίας.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας είπε ότι η Πιονγκγιάνγκ, «σέβεται τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε στην Κριμαία και τα θεωρεί νόμιμα και απολύτως συμβατά με τα διεθνή νομικά πρότυπα».

Ο Κιμ θέλει τον Πούτιν για σύμμαχο-προστάτη και αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας