Οι δανειστές βάζουν εμπόδια στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης!

0
71

«ΤΡΥΠΑ»  900 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ                                       

Γρήγορα στους φόρους, αργά στις ελαφρύνσεις, ήταν πάντα οι δανειστές, που τώρα φαίνεται να βάζουν εμπόδια στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι για την χρηματοδότησή του. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, στις συζητήσεις φέρεται να έχει γίνει λόγος για «τρύπα» 900 εκατ. ευρώ!

Από την κυβέρνηση όμως δεν κάνουν πίσω και σύμφωνα με πληροφορίες επιμένουν, πως το ΚΕΑ θα περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο. Όμως το ίδιο το μεσοπρόθεσμο, συνεχίζει να πηγαίνει πίσω, με παρατάσεις στην κατάθεσή του, αφού ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία για  το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Όπως  αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή,  οι δανειστές, θεωρούν ότι οι ελληνικές προτάσεις για το  ΚΕΑ, που συμπεριλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο, δεν μπορούν  να χρηματοδοτηθούν, ούτε για το 2017,  ούτε και για τα επόμενα έτη. Το κενό χρηματοδότησης για τον προϋπολογισμό του 2017, ενδέχεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να φτάσει και τα 900 εκατ. ευρώ.

Η κατάσταση αναμένεται σύντομα να ξεκαθαρίσει και από την Αθήνα έχει  ξεκαθαριστεί στους δανειστές πως, το ΚΕΑ θα υπάρχει μέσα  στο νέο μεσοπρόθεσμο.

Η Ελληνική πλευρά, φέρεται να έχει εξηγήσει στους δανειστές πως οι πηγές χρηματοδότησης του ΚΕΑ είναι  περίπου 250 εκατ. από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και άλλα 500 εκατ. ευρώ από την εξοικονόμηση δαπανών από όλο το δημόσιο όπου οι φορείς του δημοσίου θα κληθούν να βρουν ποιο 10% των εξόδων τους μπορούν να κόψουν. Τέλος, αναμένεται να συγκεντρωθούν κονδύλια και από μεταφορές από άλλους κωδικούς.

Την ώρα που στο εσωτερικό της τρόικας υπάρχει ακόμα διαφωνία  για τις μακροοικονομικές προβλέψεις, ως επιβεβαίωση της σύγκρουσης θεωρείται από πολλούς η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου πως η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου πάει για μετά την λήξη της δεύτερης αξιολόγησης, που θα γίνει το Φθινόπωρο.

Οι δανειστές βάζουν εμπόδια στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here