Οι Γερμανοί ζητάνε σύνταξη στα 69!

0
66

Πρόγευση του τρόμου, που σχεδιάζουν οι Γερμανοί για το αύριο της Ευρώπης, δίνει η Γερμανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Bundesbank), που με νέα έκθεσή της, ζητά αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 69 έως το 2060!

Με ψυχρά μαθηματικά, οι αναλυτές της τράπεζας, που εκτιμούν σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής, ανεβάζουν ανάλογα και τα όρια συνταξιοδότησης! Με την Ευρώπη να γερνάει και τους ανθρώπους να ζουν όλο και περισσότερο, οι Γερμανοί λένε ότι μόνο έτσι θα συντηρηθεί το ασφαλιστικό τους σύστημα!

Όπως αναλύεται στην μηνιαία έκθεση της Τράπεζας, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανεβάσει το όριο συνταξιοδότησης από τα 65 στα 69 ώς το 2060, αλλιώς θα δυσκολευθεί να ανταποκριθεί στις συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις της.

Η οικονομική κατάσταση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι καλή, προς το παρόν αλλά τις επόμενες δεκαετίες θα δεχτεί σημαντικές  πιέσεις, όταν θα υπάρχουν λιγότεροι νέοι εργαζόμενοι. Τώρα το όριο συνταξιοδότησης για τους Γερμανούς αναμένεται να αυξηθεί στα 67 μέχρι το 2030, όμως οι αναλυτές της τράπεζας λένε πως αυτό δεν είναι αρκετό. 

Οι πόροι δεν βγαίνουν για να διατηρηθούν οι συντάξεις στο ύψος- στόχο που έχει τεθεί από την κυβέρνηση, στο 43% του μέσου εισοδήματος από το 2050, καθώς αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής. Η αύξηση στα 69 έτη θεωρείται από την αναπόφευκτη, σύμφωνα με την τράπεζα, ώστε να αποτραπεί η μεγάλη αύξηση των εισφορών ή η περικοπή των συντάξεων.

Στις σελίδες της μηνιαίας έκθεσης της τράπεζας, ανάμεσα σε άλλα, φαίνεται πως η γερμανική οικονομία συνεχίζει με ανάπτυξη και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, «κυρίως σε ό,τι αφορά τους τομείς των εξαγωγών, της βιομηχανικής παραγωγής, των κατασκευών και της κατανάλωσης».

Από την άλλη πλευρά, εκτιμούν πως το «Brexit» θα έχει περιορισμένες οικονομικές επιπτώσεις στη γερμανική Οικονομία τονίζοντας πως  το επιχειρηματικό κλίμα κινείται ανοδικά και η ανάπτυξη της οικονομίας θα συνεχίσει.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, «παρά το περιβάλλον έντονης δημόσιας αντιπαράθεσης σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της ανακοινωθείσας εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι θετικές προβλέψεις των γερμανικών επιχειρήσεων έχουν μέχρι τώρα περιοριστεί μόνο κατά πολύ λίγο.

Αυτό στηρίζει και την άποψη ότι οι οικονομικές επιπτώσεις του Brexit θα είναι για τη Γερμανία περιορισμένες, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα».

Οι Γερμανοί ζητάνε σύνταξη στα 69!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here