Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Βρετανίας-ΕΕ για το Brexit

0
48

Μπρέξιτ

 Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Βρυξέλες, όπου θα διαμορφωθούν οι όροι υπό τους οποίους το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ένωση και τη μελλοντική σχέση της χώρας με τον οργανισμό και τα μέλη του. Σχεδόν ένα χρόνο μετά αφότου οι Βρετανοί αποφάσισαν με δημοψήφισμα, στις 23 Ιουνίου 2016, την αποχώρησή τους.

 Τη Βρετανική πλευρά στις διαπραγματεύσεις εκπροσωπεί ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο οποίος έχει διοριστεί από την πρωθυπουργό Τερέσα Μέι, υπουργός Brexit. Ο Ντέιβις σε αντίθεση με την πρωθυπουργό είναι οπαδός της εξόδου, καθώς είχε πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της συγκεκριμένης θέσης. Για την πλευρά της ΕΕ τις διαπραγματεύσεις θα αναλάβει ο πρώην Γάλλος υπουργός, Μισέλ Μπαρνιέρ.

 Ο υπουργός Brexit, Ντέιβις δήλωσε για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, «τώρα ξεκινάει η σκληρή δουλειά, αυτές οι συνομιλίες θα είναι δύσκολες στα σημεία, αλλά θα τις προσεγγίσουμε εποικοδομητικά», συμπληρώνοντας ότι θέλει μια συμφωνία που να είναι ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές.

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Βρετανίας-ΕΕ για το Brexit