Ξένος τύπος: η ελληνική ακτοφυλακή πυροβολεί τους πρόσφυγες

0
38

Η Ελληνική Ακτοφυλακή πυροβολεί συχνά στις βάρκες των προσφύγων, χωρίς να σέβεται τους διεθνείς κανόνες. Και για να καλύψουν τις αποδείξεις των θυμάτων που ζητάνε άσυλο στην χώρα τους τους απελάσουν με τις σφαίρες στο σώμα τους.

Η σύρια πολίτης Rawan (19 χρονών) πριν από δύο χρόνια βρισκόταν σε ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος που θα την μετέφερε στο ελληνικό νησί Χίος. Ο σύζυγός της είχε ήδη φύγει για τη Γερμανία και ο πατέρας του Akil Adnan θα έκανε ακριβώς την ίδια διαδρομή μαζι με την σύζυγο του γιού του . Αλλά το σκάφος τους το σταμάτησε η ελληνική ακτοφυλακή. Σύμφωνα με την Rawan οι Έλληνες έκαναν δύο κύκλους γύρω από το σκάφος τους, φωνάζοντας με τα μεγάφωνα ότι  έπρεπε να σταματήσουν. Όταν ο τούρκος καπετάνιος αρνήθηκε, η ακτοφυλακής άρχισε τους πυροβολισμούς.

Η Rawan και ο πατέρας της χτυπήθηκαν στην πλάτη, ενώ ένας άλλος Συρίος πρόσφυγας υπέστη ένα χτύπημα στον ώμο. Η νεαρή γυναίκα πέρασε δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο της Χίου, όπου ένας  νοσοκόμος αργότερα  δήλωσε, κρατώντας την ανώνυμια του ,  ότι ήταν πολύ τυχερή. «Η σφαίρα πέρασε ξυστά από τα  νεφρά της και θα μπορούσε να την είχε παραλύσει».
Οταν έφτασαν στην Γερμανία η σύρια είχε ακόμη μια σφαίρα στο κορμή της, που δεν την είχαν βγάλει στο ελληνικό νοσοκομείο!!!

Και η προπαγάνδα πάει μέχρι την Γερμανία περίπατο και ξαναγυρίζει μπούμερανγκ σε εμάς…

Από θύμα μας αλλάζουν το σενάριο σε θύτη και ας προστατεύουμε τα σύνορα μας…

http://www.koraks.gr/

Ξένος τύπος: η ελληνική ακτοφυλακή πυροβολεί τους πρόσφυγες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here