Μαρινόπουλος: "Πράσινο φως" από τις τέσσερις τράπεζες για το σχέδιο διάσωσης

0
56

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος και από την Τράπεζα Πειραιώς.

Μετά το πράσινο «φως» από Εurobank και Alpha Bank χθες, πλέον εκκρεμεί μόνο η έγκριση του σχεδίου από την Εθνική Τράπεζα.

Θα ακολουθήσει η υπογραφή της τελικής συμφωνίας, η οποία θα βάλει τέλος στην πολύμηνη αγωνία των 11.000 εργαζομένων και των 2.000 προμηθευτών της αλυσίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκριση δόθηκε μετά από μία συνεδρίαση που διήρκεσε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες και κατά την διάρκεια της οποίας διατυπώθηκαν αντιρρήσεις από ορισμένα μέλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η απόφαση της Εθνικής δεν είναι ομόφωνη καθώς ένα μέλος μειοψήφησε.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι τέσσερις πιστώτριες τράπεζες Alpha, Εurobank, Πειραιώς και Εθνική έχουν εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης. Τη σκυτάλη τώρα παίρνει ο συντονισμός των ενεργειών προκειμένου να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό η υπογραφή του MoU.

Το σχέδιο προβλέπει την δημιουργία νέας εταιρείας που θα ελέγχεται 100% από τη Σκλαβενίτης. Η νέα εταιρεία θα πάρει δάνειο 360 εκατ. με επιτόκιο 1,5% ενώ η Σκλαβενίτης θα πρέπει να βάλει νέα κεφάλαια περίπου 100 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα η οικογένεια Μαρινόπουλου θα εισφέρει περίπου 10 εκατ. που εξασφαλίζουν την ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει διαφορετικές «ταχύτητες» για την εξόφληση των προμηθευτών.

Οι μικρές ελληνικές επιχειρήσεις που προμήθευαν τη Μαρινόπουλος θα εξοφληθούν πλήρως, ενώ για τους μεγαλύτερους προμηθευτές το κούρεμα θα φτάσει το 50%. Οι τράπεζες διατηρούν έναντι του χαμηλότοκου δανείου που χορηγούν δικαίωμα να αποκτήσουν το 25% της νέας εταιρίας, όπως και δικαίωμα είσπραξης μερισμάτων.

Μαρινόπουλος: "Πράσινο φως" από τις τέσσερις τράπεζες για το σχέδιο διάσωσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here