Μαθητές πήγαν σε ντισκοτέκ ντυμένοι… ναζί

0
38

Σοκ προκάλεσε η αντίδραση μίας ομάδας μαθητών γερμανικού σχολείου στο Μπουένος Άιρες των ΗΠΑ οι οποίοι μεταμφιέστηκαν σε ναζί κατά τη διάρκεια μιας γιορτής στο Μπαριλότσε, μια πόλη όπου είχαν εγκατασταθεί Γερμανοί εγκληματίες πολέμου που είχαν διαφύγει μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ειδικότερα, σε μια ντισκοτέκ στο Μπαριλότσε, οι ανήλικοι εμφανίστηκαν με σβάστικες στα στήθη τους και μουστάκια όπως ακριβώς αυτό του Αδόλφου Χίτλερ. Πιάστηκαν στα χέρια με μια ομάδα Εβραίων μαθητών, που είχαν πάει επίσης στο νυχτερινό κέντρο.

«Είμαι τρομοκρατημένη, πρόκειται για μια σκανδαλώδη ενέργεια, δεν αρκεί το να ζητήσουν συγγνώμη» κατήγγειλε η Σίλβια Φάτσιο, η διευθύντρια του ιδιωτικού σχολείου Sociedad Escolar y Deportiva Lanús, που βρίσκεται στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες.

«Δεν είναι ούτε αστείο, ούτε πλάκα», αλλά για «ιδεολογία που προκάλεσε τον θάνατο 6 εκατομμυρίων Εβραίων, που δολοφονήθηκαν από τους ναζί» επισήμανε ο Κόεν Σαμπάν, εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας Ισραηλιτικών Οργανώσεων της Αργεντινής (DAIA).

Μαθητές πήγαν σε ντισκοτέκ ντυμένοι… ναζί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here