ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο δήμαρχος του Σηάτλ μετά την πέμπτη κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση

0
27

δήμαρχος Σηάτλ

Ο δήμαρχος του Σηάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών, Εντ Μούρεϊ, ανακοίνωσε την παραίτησή του από το ανώτατο αξίωμα της πόλης αφού δέχθηκε την Πέμπτη κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση. Ο δήμαρχος αρνείται τις κατηγορίες ότι επανειλημμένα κακοποίησε σεξουαλικά τον 13χρονο ξάδελφό του πριν από χρόνια. «Αν και οι κατηγορίες εναντίον μου δεν ισχύουν, είναι σημαντικό τα προσωπικά μου θέματα να μην επηρεάζουν την ικανότητα της δημοτικής αρχής να φροντίζει τις δημόσιες εργασίες», έγραφε η ανακοίνωση του Μούρεϊ.  

 Η παραίτηση του δημάρχου έγινε λίγο αργότερα αφού οι Times του Σηάτλ δημοσίευσαν ότι ο Τζόσεφ Ντύερ, πρώτος ξάδερφος του δημάρχου, κατηγορούσε τον Μούρεϊ ότι τον κακοποιούσε σεξουαλικά κατ’ επανάληψη όταν ήταν 13 ετών. «Υπήρχαν στιγμές που προσποιούμουν ότι κοιμόμουν γιατί δεν ήθελα να με αγγίζει… Και τότε ήταν που με κακοποιούσε. Και η μητέρα μου ήταν μέσα στο σπίτι, θα ήταν στο σαλόνι… βλέποντας τηλεόραση. Και οι αδελφές μου θα ήταν στο δωμάτιο, να κοιμούνται. Και εγώ στο δωμάτιό μου και αυτός θα ήταν μέσα, να με κακοποιεί», δηλώνει το θύμα και ανατριχιάζει.

 Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε το γεγονός ότι στην ηλικία των 24 ετών μοιραζόταν δωμάτιο με το φερόμενο θύμα αλλά αρνείται τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας τες προσπάθεια εκδίκησης για ενδοοικογενειακές διαμάχες.

 Ο Εντ Μούρεϊ όμως έχει κατηγορηθεί κι άλλες φορές για σεξουαλικά εγκλήματα, όπως τον Απρίλιο που ένας άνδρας αποκάλυψε πως τον είχε πληρώσει πάνω από 50 φορές για να κάνουν σεξ, όταν ο άνδρας ήταν 15 ετών.

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο δήμαρχος του Σηάτλ μετά την πέμπτη κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση