Δημιουργία ζωνών ασφαλείας προτείνει ο Τραμπ για τη Συρία

0
129

Τραμπ

«ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ»

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε για δημιουργία «ζωνών ασφαλείας» στη Συρία προκειμένου να βοηθηθούν οι άμαχοι που είναι εγκλωβισμένοι.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ δήλωσε ότι κατά την προεδρία του «θα δημιουργούνταν ζώνες ασφαλείας προκειμένου να βοηθηθούν οι πολίτες που είναι παγιδευμένοι στην αιματηρή σύγκρουση της Συρίας».

«Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα πράγματα και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς», σημείωσε ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Φλόριντα, ενώ πρόσθεσε: «Θα κάνουμε τις χώρες του Κόλπου να πληρώσουν για αυτές τις ζώνες ασφαλείας.

Τραμπ και Ομπάμα μίλησαν ξεχωριστά για τη σύγκρουση μετά το πάγωμα των προσπαθειών για εκκένωση των αμάχων από το Χαλέπι.

«Κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί», υποστήριξε ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας ότι «η ιδέα για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας θα ήταν μία πρόκληση καθώς θα απαιτούσε την παρουσία χερσαίων δυνάμεων για την προστασία τους, κάτι που η συριακή κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της, στη Μόσχα και την Τεχεράνη, θα ήταν απίθανο να δεχτούν». Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα η Συρία και η Ρωσία να ανταποκριθούν στη διεθνή πίεση και να εργαστούν από κοινού με την Τουρκία, έτσι ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι άμαχοι που έχουν απομείνει.

Δημιουργία ζωνών ασφαλείας προτείνει ο Τραμπ για τη Συρία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here