Δείτε την απίστευτη ροζ λίμνη της Ισπανίας!

0
146

Δύο πολύχρωμες αλμυρές λίμνες συναντώνται στη βορειοδυτική άκρη μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης στην Costa Blanca της Ισπανίας. Οι δυο τους, δημιουργούν  ένα απίστευτο φυσικό τοπίο, το όνομα του οποίου είναι «Las Salinas de Torrevieja». Όμως  τα βλέμματα όλων μαγνητίζει η μία από αυτές, αφού το ροζ χρώμα της υπερτερεί της άλλης που έχει πράσινο χρώμα.

1

Όποιος μάλιστα, κοιτάζει την Torrevieja από ψηλά, μπορεί να την παρομοιώσει σαν μια γρανίτα φράουλας, αφού το ροζ χρώμα της κάνει το τοπίο ξεχωριστό. Όμως, ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πώς αυτό το μοναδικό θέαμα είναι στην πραγματικότητα αποτέλεσμα των βακτηρίων και των φυκιών;

1

Το Halobacterium ευδοκιμεί σε αλμυρά μέρη όπως και το φύκι που ονομάζεται Dunaliella salina. Αυτά είναι τα δύο «μαγικά συστατικά» που δημιουργούν την παράξενη απόχρωση της λίμνης.

1

Μάλιστα, από αυτήν οι άνθρωποι συλλέγουν ορυκτά εδώ και αιώνες, ενώ λειτουργεί και σαν φυσικό σπα, αφού η λάσπη που υπάρχει στον πυθμένα αναμεμειγμένη με αλάτι έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ανακουφίζοντας κοινές παθήσεις του δέρματος και του αναπνευστικού συστήματος.

Ακόμη, είναι χώρος στον οποίο μαζεύονται πολλά φλαμίνγκο, συμπληρώνοντας το παζλ της φυσικής ομορφιάς του. Αυτό κάνει την λίμνη πόλο έλξης επισκεπτών αλλά και των ντόπιων καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

1

 

Δείτε την απίστευτη ροζ λίμνη της Ισπανίας!