Ανακάμπτει η δημοτικότητα του Μακρόν

0
115

Μακρόν

Μία νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, δείχνει ανάκαμψη της δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, το 45% των πολιτών εκφράζει ικανοποίηση για τα πεπραγμένα του, ποσοστό αυξημένο κατά 5 μονάδες, που ακολουθεί τη μεγάλη πτώση (-24 μονάδες συνολικά) των δύο προηγούμενων μηνών.

Τον Σεπτέμβριο, το 39% των ερωτηθέντων δήλωσε «μάλλον ικανοποιημένο» (+3) και το 6% «πολύ ικανοποιημένο» (+2) από τις επιδόσεις του Γάλλου προέδρου. Παράλληλα, το σύνολο των δυσαρεστημένων μειώθηκε από το 57% στο 53%, με ένα 33% να δηλώνει «μάλλον δυσαρεστημένο» (-4) και ένα 20% «πολύ δυσαρεστημένο (αμετάβλητο), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για την εφημερίδα le Journal du Dimanche (JDD).

Η ανάκαμψη της δημοτικότητας του Μακρόν καταγράφηκε στις τάξεις των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των ψηφοφόρων της δεξιάς και του κέντρου.

Η έρευνα έγινε μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου από το Ifop από την 15η ως την 23η Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.989 προσώπων, αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω, βάσει της μεθόδου των ποσοστώσεων.

Η πτώση της δημοτικότητας του Μακρόν το προηγούμενο δίμηνο συνδέθηκε με τις μεταρρυθμίσεις των εργασιακών σχέσεων και τις περικοπές των δημοσίων δαπανών που σχεδιάζει, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του επιδόματος στέγης για τους φοιτητές.

Η δημοσκόπηση δημοσιεύεται μία ημέρα μετά τη διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων εναντίον της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, που κατήγγειλαν ως ένα «κοινωνικό πραξικόπημα», στην οποία κάλεσε ο ηγέτης του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ανακάμπτει η δημοτικότητα του Μακρόν